Realizacija projekta iz humanitarne djelatnosti

Ovim projektom želi se pozitivno utjecati na poticanje ranjivih skupina  kroz različite oblike humanitarne pomoći i  isključivo je humanitarnog karaktera, te nije predviđeno bilo kakvo promotivno ili marketinško komuniciranje koje bi bilo usmjereno prema korisnicima projekta.

Projekat se realizuje u periodu od 01.09. – 31.11.2022. godine. Namjenjen  je  kako bi se unaprijedili standardi, ranjivim grupama sa ciljem suzbijanja siromaštva kroz vođenje različitih akcija humanitarnih pomoći na području Općine Ilidža uz pomoć volontirskih timova  kroz obrazovanu i radnu sferu.                                                                                                             

Organizacija ovim projektom nastoji poboljšati život pojedinaca ali i društva i povećati brigu o ranjivim skupinama socijalno ugrožene kategorije  sa posebnim fokusom na stara, iznemogla i bespomoćna lica, bolesne i invalide kroz   pomaganje,pružanje informacija,savjeta i na trajnijem rješenju humanitarne podrške osobama kojima je ovaj vid  pomoći otežan ili uskraćen s ciljem na očuvanju prava ugroženih  na ono što im Zakonom pripada.

Projekat je osmišljen iz opravdanih razloga zbog velikog broja Molbi članova i građana za bilo kakvom vrstom humanitarne pomoći, a posebno taj broj se povećava iz dana u dan nakon svakodnevnog rasta  cijena osnovnih životnih potrepština i drugih artikala od koji zavisi ljudski život.  Svaki dan je sve više i više onih koji su u  socijalnim potrebama  na koje ne možemo  pozitivno odgovoriti bez pomoći državnih institucija, organa i organizacija.  

Također, projekat je osmišljen kako bi se potaknulo volontersko iskustvo mladih osoba u pružanju podrške ranjivim skupinama i susreli se s njima na terenu .                                                                                                                                           

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)