Krov nad glavom dobilo 48 porodica iz Trebinja

TREBINJE – Posljednji kolektivni centar u Trebinju zatvoren je izgradnjom stambene zgrade u kojoj je 48 izbjeglih i raseljenih lica i njihovih porodica dobilo stanove, a sljedeće godine trebalo bi da bude završena još jedna za ovu kategoriju stanovništva, poručeno je iz Trebinja.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da je grad učestvovao sa oko milion KM i da je platio rentu, sve priiključke i izradu projektne dokumentacije.

On je istakao da je bilo zamišljeno da bude 30 stanova, ali je u saradnji sa republičkim Sekretarijatom za raseljena lica i migracije grad došao do konačnog rješenja od 48 stanova.

Vršilac dužnosti direktora Sekreterijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske Ljubo Ninković rekao je da je u tu zgradu zajednički sredstvima Vlade Srpske i grada Trebinja uloženo 3,6 miliona KM.

On je najavio da bi sredinom sljedeće godine u Trebinju trebalo da bude završena još jedna zgrada, odmah pored ove, za 15 porodica izbjeglih i raseljenih lica.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić rekao je da je ovaj projekat odličan primjer saradnje svih nivoa vlasti u BiH.

“Ova zgrada je izgrađena u okviru CEB-2 projekta čiji je cilj zatvaranje svih kolektivnih centara u Republici Srpskoj, koji bi trebalo da budu zatvoreni do kraja 2022. godine”, napomenuo je Lučić nakon što je sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem, Ninkovićem i Ćurićem uručio ključeve stanova.

On je izrazio zadovoljstvo što su ti ljudi nakon 25 godina dobili svoj dom i najavio da će u saradnji sa Vladom Republike Srpske i lokalnim zajednicama u narednom periodu biti još sličnih projekata širom Srpske da bi konačno bila riješena stambena pitanja interno raseljenih lica.

Mladen Vukalo, izbjeglica iz Konjica, rekao je da mu mnogo znači što više nije podstanar i što je nakon 25 godina dobio krov nad glavom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.